Waarom zit er kalk in water?

Het meeste water dat door onze leidingen stroomt wordt gewonnen uit rivieren en uit de bodem. Zowel in de bodem als in onze rivieren zijn veel mineralen aanwezig. Een bekend en veel voorkomend mineraal is calcium oftewel kalk. Hoewel het water uit de bronnen eerst goed gefilterd wordt door de waterzuiveringsbedrijven blijft er toch nog aardig wat kalk in het water achter. Zodra je thuis de kraan openzet kan deze kalk zich verder verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan kalkaanslag die na het douchen op de kraan en de douchekop achterblijft. Water waar veel kalk in zit wordt ook wel hard water genoemd. Hoewel dit harde water op zich niet ongezond is, kiezen veel mensen er toch voor om het thuis verder te zuiveren. Voor de extra purificatie van jouw leidingwater kun je onder meer een waterontharder laten installeren. Dit apparaat is speciaal ontwikkeld om van hard Zeeuws leidingwater veel zachter en fijner water te maken.

Hoe werkt een waterontharder?

Plaats je een waterontharder Zeeland in je woning, dan hoef je zelf vrij weinig te doen. De krachtige filters in het apparaat houden minerale deeltjes, zoals calcium en ook magnesium direct tegen. Zo kunnen ze niet verder door je leidingen stromen en voorkom je kalkaanslag. Zacht water voelt ook veel prettiger aan, bijvoorbeeld wanneer je je handen wast of onder de douche stapt. Daarnaast heeft een waterontharder ook een positief effect op de levensduur van allerlei huishoudelijke apparaten die met water werken. Denk bijvoorbeeld aan je koffiezetapparaat, de vaatwasser, de waterkoker en de wasmachine. Doordat er geen kalk met het water mee komt zullen je apparaten minder snel slijten, waardoor je er veel langer mee doet.

Hoe vind ik de juiste waterontharder voor mijn woning?

Wil je zelf ook een waterontharder aanschaffen? Dan heb je de keuze uit verschillende aanbieders en diverse wateronthardingssystemen. Om te zorgen voor precies de juiste hoeveelheid gezuiverd water kun je een kleine of juist een grote waterontharder kopen. Wil je eerst wat meer informatie of advies bij de aankoop van je nieuwe waterontharder? Dan kun je natuurlijk altijd terecht bij de aanbieder van je voorkeur. Hier kun je ook terecht voor tips over waterontharder onderhoud.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *