Welke polo kleding moet ik dragen?

Waterpolo, deze sport ken je waarschijnlijk wel.

De vraag is echter: welke kleding moet ik dragen tijdens waterpolo? Bij veel mensen is dit een item waar veel onzekerheid over heerst. Echter kunnen wij hier gelukkig al snel een duidelijk antwoord op geven. Wanneer je aan waterpolo wilt doen en wedstrijden wilt spelen. Dan zal je ondoorzichtige zwemkleding moeten dragen. Mocht je zwemkleding wel doorzichtig zijn, dan zal je hieronder nog een broekje of slipje moeten dragen. Doe je dit niet, dan mag je niet aan het spel deelnemen. Onderschat dit niet want de scheidsrechter zal hier streng op controleren. Voldoet jouw kleding niet aan de eisen, dan zal je niet mee mogen doen.

 

Bovenstaand hebben we al wat verteld over de kleding, echter hebben we het nog niet over de caps gehad, deze behoren ook tot de kleding. Beide teams zullen andere caps moeten dragen. Wanneer dit niet gedaan wordt, dan is het natuurlijk erg moeilijk om te zien welke speler bij welk teak hoort. Verder mogen de caps geen egaal rode kleur hebben. De caps zullen ook een andere kleur dan de bal moeten hebben. Beide teams bestaan uit 7 spelers waaronder een keeper. De scheidsrechter zal hier goed op controleren.

Een geweldige sport voor het lichaam

Nu je weet wat je aan moet doen tijdens het spelen van waterpolo houdt niets je meer tegen. Schrijf je in bij een vereniging en begin met het spelen van wedstrijden en train met teamgenoten. Het is een erg leuke sport, echter is dit niet de enige reden waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om deze sport te beoefenen. 

Men kiest hier namelijk ook voor omdat deze sport simpelweg ontzettend goed is voor het lichaam. Het leuke is namelijk dat je vrijwel alle spieren traint met deze sport. Zo is waterpolo goed voor je borst, rug, buik en natuurlijk ook voor je armen. Een ander groot voordeel is dat je van deze sport een ontzettend goede conditie krijgt. Je zult namelijk flinke stukken moeten zwemmen en dit is uiteraard goed voor je conditie.

Conditie

Je zult dus een goede conditie moeten hebben, mocht je deze sport willen beoefenen. Het is daarom aan te raden om eerst goed te trainen voordat je wedstrijden gaat spelen. Gelukkig kom je in een team terecht wanneer je ervoor kiest om op waterpolo te gaan. Je coach kan dit ook goed voor jou bepalen.