Wat te doen in het zwembad?

Het zwembad is voor veel mensen een geliefde plek, maar waarom is dit nou eigenlijk zo?

Hier kunnen we een duidelijk antwoord op geven.

In het zwembad is namelijk ontzettend veel te doen en wij leggen je in dit artikel graag uit wat je allemaal in het zwembad kunt doen. Mocht jij nog vragen hebben of heb jij leuke aanvullingen, dan kan je uiteraard contact met ons opnemen. Wij doen er namelijk alles aan om keer op keer de leukste artikelen te schrijven en daar kunnen we jouw hulp zeker bij gebruiken.

Baantjes zwemmen

Wil jij baantjes zwemmen, dan kan je dit natuurlijk doen in het zwembad. De meeste zwembaden hebben hier een speciaal bad voor, waar mensen dit kunnen doen. Dit is super gezond voor je.

Zo is dit niet alleen erg goed voor je gezondheid, maar ook voor je spieren. Zo train jij je buik, je rug, je armen en je benen door te zwemmen. Eigenlijk train je vrijwel iedere spier in je lichaam door dit te doen. Tevens is het ook nog eens hartstikke lekker omdat je door sporten een bepaald stofje in je lichaam aanmaakt. Dit gelukshormoon zorgt ervoor dat jij je in het dagelijks leven lekkerder gaat voelen.

De duikplank

In vrijwel ieder zwembad heb je wel een duikplank, sommige zwembaden hebben er zelfs meerdere. Van de duikplank kan je natuurlijk afspringen, je kunt hele mooie sprongen maken en de vraag is: durf jij dit? Durf jij bijvoorbeeld een salto te maken of te duiken. 

Zijn er meerdere duikplanken? Heb jij dan voldoende lef om van de hoogste duikplank af te springen. Zorg er wel voor dat je dit veilig doet. Wanneer je dit niet doet, dan kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Denk daarom altijd eerst aan je veiligheid.

De glijbaan

In sommige zwembaden heb je een glijbaan. Sterker nog, er zijn zwembaden die er meerdere hebben. Een ding is in ieder geval een feit, de glijbaan kan voor een hoop plezier zorgen. Zorg er echter wel voor dat je voldoende afstand van elkaar houdt, anders kan je flinke botsingen veroorzaken en dat wil je natuurlijk niet.

Waterpolo

Ben jij een echte waterrat? Dan zou je er ook nog voor kunnen kiezen om waterpolo te spelen. Dit kan je met vrienden doen, echter zou je er ook voor kunnen kiezen om dit bij een waterpolo vereniging te doen. Je speelt dan in teams van 7 tegen 7.