Wat zijn de Polo regels

Polo, ook wel waterpolo is een sport die steeds populairder wordt en dit is niet gek.

Uiteraard is het ontzettend leuk om deze sport te spelen.

Echter is er nog een reden waarom het aan te raden om deze sport te beoefenen. Het is namelijk erg goed voor vrijwel alle spieren in je lichaam. Dit komt namelijk omdat je tijdens dit spel flinke afstanden zult moeten zwemmen. 
 
Waterpolo is een sport waarbij je met twee teams van 7 mensen speelt. In zo’n team van 7 is ook een keeper van de partij. Het is de bedoeling dat je de bal in elkaars doel gooit. Wie uiteindelijk de meeste punten scoort wint de wedstrijd. In dit artikel gaan we het echter niet alleen over de sport hebben, maar ook over de regels. Het spel is afkomstig uit de 19e eeuw en heeft dus een rijke geschiedenis. Toen der tijd leek men het leuk om handbal in het water te spelen en zo is de sport eigenlijk ontstaan.

Regels met betrekking tot de bal

Waterpolo speel je natuurlijk met een bal en er zijn verschillende regels met betrekking tot de bal. Zo zal deze rond moeten zijn en zal de bal de beschikking hebben over een luchtkamer met een zelfsluitend ventiel.

Tevens zal de bal waterdicht moeten zijn, wanneer dit niet het geval is, dan kan er natuurlijk nooit goed gespeeld worden. Verder mag de bal geen opgelegde naden hebben en zal deze vrij moeten zijn van vet of soortgelijke substanties. De bal zal minimaal 400 gram moeten wegen, het maximale gewicht van de bal is 450 gram. Wanneer we kijken naar de herenwedstrijden, dan is de omtrek van de bal minimaal 0.68 meter en maximaal 0.71 meter. Bij dameswedstrijden is de bal net even wat kleiner. De bal zal dan tussen de 0.65 meter en de 0.67 meter moeten zijn.

Verschillende caps

Beide teams spelen met caps op, deze zullen afwijkend van kleur moeten zijn, anders zie je natuurlijk niet wie bij welke team hoort. Deze caps mogen geen egaal rode kleur zijn, tevens mogen ze ook niet dezelfde kleur als de bal hebben, de scheidsrechter zal dit goedkeuren. 
 
Bovenstaand vertelde we al dat een team uit zeven spelers bestaat. Echter is dit het team dat in het bad te vinden is. Je mag in totaal namelijk een team hebben uit elf veldspelers en twee keepers.