Hoe voorkom je spierpijn?

Spierpijn ontstaat als er te veel melkzuur aanwezig is, wat later wordt afgevoerd door de lever. Dit kan zorgen voor pijn en kramp, maar tijdens sporten vooral verzuring. Na intensief gebruik van je spieren ontstaan er kleine scheurtjes. Tijdens het herstel hiervan wordt er nieuwe spiermassa aangemaakt. Je spieren groeien dus door het hebben van spierpijn.

Veel proteïne

Er zijn verschillende manier waarop je de kans op spierpijn kan verkleinen. Ten eerste is het belangrijk om na een workout een maaltijd te eten met veel proteïne. Hierdoor zullen je spieren sneller herstellen. Wacht wel met eten tot een half uur na je workout. Eet veel donkere vruchten, zoals bosbessen. Ze bevatten veel voedingsstoffen, welke helpen bij het afvoeren van afvalproducten uit je lichaam. Tevens is het gezond om genoeg omega 3 te eten, dit werkt namelijk ontstekingsremmend. Om te zorgen voor soepele spieren dien je genoeg water te drinken, voor, tijdens en na de workout.

Een koude douche

Verder is een goede nachtrust bevorderlijk voor het herstel van je spieren. Ga op tijd naar bed, zeker als je de dag erna een drukke dag hebt. Tijdens een korte nacht komen niet de juist hoeveelheid hormonen vrij die nodig zijn om te herstellen. Douche na de workout koud, of desnoods alleen de laatste minuut. Het is even doorbijten, maar het doet veel goeds voor je spieren. Een koude douche helpt namelijk bij het herstel van de gemaakte schade in je spieren. Tot slot is het goed voor je spieren om na de workout te blijven bewegen. Doe een cooling down, stretch of loop een tijdje rond.

Betere bloedsomloop

Wist je dat infraroodstraling ook kan helpen tegen spierpijn? De warmte hiervan voelt fijn aan en kan de pijn van vroege spierpijn verlichten. Bij verlate spierpijn kan de infrarode straling zorgen voor een sneller herstel. Het zorgt namelijk voor een betere bloedsomloop, wat ervoor zorgt dat microscheurtjes in de spieren sneller herstellen. Als je veel sport kun je dus een infrarood sauna kopen om spierpijn te voorkomen. Gebruik in de infraroodcabine een speciale aroma welke te koop is bij SpaPro. De aroma is samengesteld uit diverse etherische oliën.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *